Presse

Følg medie omtalen af Kronborg bag facaden

Den 19. juni 2020 udkom bogen Kronborg bag facaden på dansk og engelsk på Get Ajour forlag. Her på siden kan du følge medieomtalen af den.

Pressekontakt:

info@getajour.dk

+45 2068 6934

8. oktober 2020:  Bogmarkedet.dk var til at begynde med ’kun’ interesseret i at bringe et lille kort nyhedsinterview om ’Kronborg bag facaden’, men da de opdagede, at bogen var unik: dét de kaldte årets ‘måske smukkeste bog’ – og i øvrigt oplevede dens henvisninger til stærke kvinder, stolte håndværkere og behovet for mere fordybelse i hverdagen, fik de lyst til at brede historien ud. Læs deres artikel ’Det sanseaktiverende værk’, der indleder med at kalde værket for ’kvalitet og nytænkning’. 🙂

Læs artiklen HER

11. september 2020: Weekendavisens Pernille Stensgaard fik over et stort opslag og overskriften ’Kronborgs varme hænder’ stillet skarpt på alle de hverdagsmennesker, der brænder igennem på slottets mure, gulve, tagkonstruktioner og fæstningsarealer. Mennesker, som hun kærligt kalder for ’originaler’, fordi de i den grad ser meningen med arbejdslivet og det fællesskab, de har med både kendte danskere såvel som ukendte håndværkere gennem århundrederne. Det varmer os her på forlaget at vide, at det ikke kun er os, der får mulighed for at opleve ’Kronborg bag facaden’. Det gør alle bogens og Weekendavisens læsere nu også.

30. august 2020: Kronborg bag facaden” handler i høj grad om de mennesker, der til daglig arbejder på slottet, og som hver især bærer rundt på deres helt egen kærlighed og fascination for stedet. TV2 Lorrys Søndagsmagasin lod sig inspirere af bogens fortællinger og portrætterede i en 15 minutter lang, visuel fortælling om levede liv, skjulte passioner og aflåste yndlingsrum, to af bogens hovedersoner. Resultatet blev en ordentlig dosis hjerteblod og arbejdsglæde i denne produktion, der blev lanceret under overskriften ’Kærlighed til Kronborg’.

Se udsendelsen HER 

14. juli 2020: Berlingskes kulturredaktør Anne Sophie Hermansen langede ud efter Kronborg Slot og dets kultur- og historieformidling i en klumme, der ikke lagde fingrene i mellem – og som derefter fik andre nyhedsmedier til at tage historien op og behandle den ud fra deres respektive ståsteder. ’Kulturen’ på P1 inviterede forfatter Anja Klemp Vilgaard og fotograf Anders Espersen Marlow ind forbi studiet til en snak om Kronborg, dets aktuelle historiefortælling og de anderledes fortællinger som den aktuelle bog løftede sløret for.

Lyt med HER 

29. juni 2020: Det amerikanske site ‘Narratively’ udkommer med artikel, hvor forfatter Anja Klemp Vilgaard svarer på spørgsmål om tilblivelsen af ‘Kronborg bag facaden’ og forlaget Get Ajour. Hun fortæller om sin passion for de gode historier, der gemmer sig overalt, og giver et lille smugkig ind i en mulig kommende udgivelse. 

29. juni 2020: Berlingske giver ‘Kronborg bag facaden’ fem ud af seks stjerner i en stor tre siders anmeldelse. Anmelder Søren Schauser lægger især vægt på bogens personlige portrætter, og den usædvanelige kombination af historiske dramatiseringer og >>En arbejdsplads i Danmark<<, der beskrives som en “skøn forening”.

Læs omtalen her: https://www.berlingske.dk/boeger/kronborg-bag-facaden-ligner-formidlingens-svar-paa-humlebien-den-burde-ikke

20. juni 2020: Dagen efter den storstilede bogreception skriver Ugebladet Hørsholm om det nyudkomne værk. Der fokuseres på fortællingen om Kronborg set fra gulvhøjde, samt hvordan den Hørsholmsbaserede Anja Klemp Vilgaard i samarbejde med fotograf Anders Espersen Marlow har fået lov til at komme helt ind bag facaden på det historiske renæssanceslot.

19. juni 2020: 180 mennesker lagde vejen forbi Kronborg Slot til en bogreception, der grundet COVID-19 lod deltagerne nyde godt af alt lige fra højtlæsning, guidede ture med historierne fra ’Kronborg bag facaden’ som omdrejningspunkt, løbende besøg på slottet, velpakkede picnickurve og et brag af en kanonaffyring. 

16. juni 2020: Et par dage før Kronborg bag facaden rammer gader og stræder, fortæller Helsingør Dagblad historien og stiller skarpt på de mennesker, der bærer Kronborg Slots fortællinger ind i hverdagen. Artiklen sætter ord på det ’menneskeslot’, som fæstningen også er, og på de helt ualmindelige hverdagsfortællinger fra livet bag facaden, som bogen bringer til torvs og dermed kaster et både nyt og jomfrueligt lys på.
9. juni 2020: Se vores nyeste skud på bog-stammen: En smuk, 2 kilo tung og 304-sider lang sag med masser af smukke billeder, skjulte rum, kunstneriske illustrationer og skæbnefortællinger fra mennesker, der normalt ikke finder vej til en bog af denne karakter. Mød håndværkerne, kammerpigerne, slaverne og soldaterne, når de træder ind på gulvet – og fortæller deres historier fra nu og dengang. Giver deres version af Danmarkshistorien.
5. juni 2020: Helsingør Dagblad og flere andre medier nævner i denne tid arrangementet om ’Højtlæsninger på Kronborg’, der finder sted ved kanten af Kronborgs voldgrav hver fredag i juli og august. Højtlæsningen er gratis og vi håber på rigtig mange deltagere vil lade sig varme af nogle gode, vedkommende og lærerige Kronborg-fortællinger i sommermånederne.

23. april 2020: Den amerikanske producer Paul Young forhører sig om film/tv-rettigheder til artiklen i Narratively, da de synes at historien om Erik af Pommeren (Erik VII) er spændende. Vi er meget stolte og glade over interessen.

20. april 2020: Artikel inspireret af Kronborg-bogen udkommet på den amerikanske og Hollywoodbaserede platform ‘Narratively’. Læs artiklen her: https://narratively.com/the-king-who-became-a-pirate/

Erik af Pommern. Erik VII af Danmark. Kongen der stjal Dannebrog, statens regalia og nogle af kronjuvelerne – før han blev pirat og endte med at bekrige sine egne.