Presse

Følg medie omtalen af Kronborg bag facaden

Den 19. juni 2020 udkommer bogen Kronborg bag facaden på dansk og engelsk på Get Ajour forlag. Her på siden kan du følge medieomtalen af den.

20. april 2020: Artikel inspireret af Kronborg-bogen udkommet på den amerikanske og Hollywoodbaserede platform ‘Narratively’. Læs artiklen her: https://narratively.com/the-king-who-became-a-pirate/

Pressekontakt:

info@getajour.dk

+45 2068 6934

Erik af Pommern. Erik VII af Danmark. Kongen der stjal Dannebrog, statens regalia og nogle af kronjuvelerne – før han blev pirat og endte med at bekrige sine egne.

23. april 2020: Den amerikanske producer Paul Young forhører sig om film/tv-rettigheder til artiklen i Narratively, da de synes at historien om Erik af Pommeren (Erik VII) er spændende. Vi er meget stolte og glade over interessen.

5. Juni 2020: Helsingør Dagblad og flere andre medier nævner i denne tid arrangementet om ’Højtlæsninger på Kronborg’, der finder sted ved kanten af Kronborgs voldgrav hver fredag i juli og august. Højtlæsningen  sker fra siderne af ’Kronborg bag facaden’, zoomer ind på bogens historiske Danmarksfortællinger og er gratis. Vi håber på rigtig mange deltagere vil lade sig varme af nogle gode, vedkommende og lærerige Kronborg-fortællinger i sommermånederne. Læs omtalen her: https://helsingordagblad.dk/artikel/kronborg-er-kulisse-for-farverige-og-dramatiske-historier

16. Juni 2020: Et par dage før ‘Kronborg bag facaden’ rammer gader og stræder, fortæller Helsingør Dagblad historien og stiller skarpt på de mennesker, der bærer Kronborg Slots fortællinger ind i hverdagen. Artiklen sætter ord på det ’menneskeslot’, som fæstningen også er, og på de helt ualmindelige hverdagsfortællinger fra livet bag facaden, som bogen bringer til torvs og dermed kaster et både nyt og jomfrueligt lys på.

Læs artiklen HER

19. Juni 2020: 180 mennesker lagde vejen forbi Kronborg Slot til en bogreception, der grundet COVID-19 lod deltagerne nyde godt af alt lige fra højtlæsning, guidede ture med historierne fra ’Kronborg bag facaden’ som omdrejningspunkt, løbende besøg på slottet, velpakkede picnickurve og et brag af en kanonaffyring.

20. Juni 2020:

Dagen efter den storstilede bogreception skriver Ugebladet Hørsholm om det nyudkomne værk. Der fokuseres på fortællingen om Kronborg set fra gulvhøjde, samt hvordan den Hørsholmsbaserede Anja Klemp Vilgaard i samarbejde med fotograf Anders Espersen Marlow har fået lov til at komme helt ind bag facaden på det historiske renæssanceslot.

29. Juni 2020: Berlingske giver ‘Kronborg bag facaden’ fem ud af seks stjerner i en stor tre siders anmeldelse. Anmelder Søren Schauser lægger især vægt på bogens personlige portrætter, og den usædvanelige kombination af historiske dramatiseringer og >>En arbejdsplads i Danmark<<, der beskrives som en “skøn forening”.